Giorgio Armani

Giorgio Armani är ett av de stora namnen inom kläddesign och mode. Denna italienare har med tiden framförallt blivit känd för sina stilrena och välsydda kollektioner med herrkläder, och utsågs redan år 2001 till den mest framgångsrika designern som Italien har producerat, då han hade en årlig omsättning på 1,6 miljarder dollar och en personlig förmögenhet på 8,5 miljarder dollar. Ytterligare en prestation som Armani kan lägga till sitt namn är att han var en pionjär inom det som idag har kommit att kallas ”mode för röda mattan”.

Armani föddes år 1934 i byn Piacenza i norra Italien. Hans första karriärval var att bli läkare, och Armani skrev därför in sig på den medicinska fakulteten i Milano. Där blev han dock bara kvar i tre år, innan han lämnade universitetet och skrev in sig i armén. När han så småningom återvände till det civila livet bestämde han sig för att söka en annan karriär, och fick anställning som dekoratör för skyltfönstren i ett varuhus i Milano. Han blev snart befordrad till säljare på herravdelningen, och kom på så vis in i modeindustrin för första gången.GianAngelo_Pistoia_-_Giorgio_Armani_-_Foto_1.tif

Armani började designa herrkläder i mitten av 1960-talet, men det var inte för sitt eget företag, utan för Nino Cerruti. Armanis tjänster blev dock mycket efterfrågade, och han började frilansa vid sidan om, samtidigt som han fortsatte arbeta för Cerruti. Detta pågick i ett årtionde, och Armani skapade under vissa perioder designer för ett tiotal olika klädtillverkare samtidigt. År 1973 öppnade till slut Armani sin egen designstudio i Milano, men han arbetade fortfarande endast åt andra modehus, som frilans. Vid det här laget började dock den internationella pressen att uppmärksamma det stora inflytande som Armani hade på de olika modeshowerna, och Armani hade fått tillfälle att utveckla sin egen stil. Han kände sig därför redo att starta sitt eget klädmärke, vilket han gjorde år 1975.

Om du älskar mode, men inte känner att du har råd med Giorgio Armanis välsydda kostymer, behöver du inte misströsta. Det finns nämligen flera svenska kläddesignvarumärken som skapar trendiga kläder för män för överkomliga priser, till exempel Adrian Hammond. Du kan köpa kläder från Adrian Hammond till ett ännu billigare pris på Outletsverige.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *