Trender inom heminredning

Inredning, design och mode har varit intressant för människan att följa under många århundraden. Under olika tidsepoker har olika stilar varit moderna, och då vi i grund och botten är ett flockdjur som vill passa in socialt med de andra i gruppen finns det även naturliga skäl till varför vi vill vara modemedvetna. Idag har vi större tillgång än någonsin till information som rör inredning och mode. Under de senaste 15 åren har internet fullkomligt exploderat med bloggar, nätmagasin, webbshoppar och andra hemsidor som delvis eller helt handlar om de senaste trenderna vad gäller heminredning!

Trender under de senaste åren

photo-1432110847799-39dfbae1299fDet är lätt att inspireras av snygga möbler när du bläddrar i en katalog, ser ett inredningsprogram på TV eller surfar på nätet. Vart du än tittar kan du få känslan av att du “måste ha” den där snygga designlampan eller gröna soffan. Om vi blickar tillbaka de senaste 10-15 åren har retromodet varit väldigt modernt, framför allt inredning från 50-och 60-talet. Alla ville helt plötsligt ha den klassiska Stringhyllan i sitt vardagsrum och priserna på dessa steg till upp emot 1000 kronor eller mer. Konkurrensen om att få köpa en äkta Stringhylla, på sidor som exempelvis Tradera och Blocket, var hård. Idag har priserna sjunkit något, men det finns fortfarande en efterfrågan. Möbler och inredning gjort av träslaget teak har även ökat i popularitet under det senaste decenniet, och är fortfarande modernt. I övrigt har det blivit alltmer modernt med hem i ljusa och lätta färger där växter och en naturlig känsla dominerar.

Trender under 2016

Trender i 2016 vad gäller inredning spinner vidare på det naturliga och organiska. Färger och former inspireras av naturen, och du ska helst undvika det som känns alltför konstlat och onaturligt. En dominerande färg är blått, och denna får gärna kombineras med marina och havsinspirerade mönster och motiv på exempelvis textilier. Vad gäller material så är sammet, marmor och och röda metaller några exempel på trender under 2016. Gillar du mer romantiska färger kan du med gott samvete gå loss på ljusa färger så som gult, rosa och mönster som visar blommor eller djur! I övrigt är grafiska mönster samt hantverk och inredning som ser ut att vara, eller är, handgjord väldigt trendigt 2016. Kombinera ett djurskinn på sovrumsgolvet ihop med grafiskt mönstrade kuddar i sängen och du är helt rätt ute! Den klassiska kombinationen svart och vitt är även hållbar och trendriktig 2016 – och då gärna som ett 3D-mönster eller ett Marockanskt mönster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *